Oldal kiválasztása

Önbizalom injekció – 5. dózis

Szerző:

Problémák és kifogások helyett MEGOLDÁSOKAT keress!

Életed minősége attól függ, hogyan állsz hozzá az előtted álló helyzetekhez, kihívásokhoz! Ha negatívan, akkor a kifogást keresed: “ezt nem lehet megoldani”, “ez így nem fog működni”, “ezért és ezért nem fog működni”, “itt fogunk elakadni”, “ez lesz a probléma” és még sorolhatnám…

Ilyenkor az agyad azt a jelzést kapja, hogy ne keressen megoldást az adott problémára, ne csoportosítson át energiákat erre a területre, mert felesleges. Aki így gondolkodik, a következő “eredményekre” számíthat: nem úgy alakulnak dolgai, ahogy szeretné, elakad, rossz döntéseket hoz életében, és joggal úgy érezheti, hogy az egész világ összeesküdött ellene. Ez pedig igencsak rombolja önbecsülésed és az önbizalmadat.

Akkor tudsz sikereket elérni az életben, ha pozitívan állsz a dolgokhoz, és minden esetben a megoldást keresed. Ekkor agyad “problémamegoldó” üzemmódba vált át, és bevonzza azokat az információkat, lehetőségeket, történéseket, és személyeket akik, vagy amik segítségedre lesznek az adott helyzet megoldásában.

Azonnali feladataid magabiztosságod növelése érdekében:

  1. Tudatosítsd magadban, hogy „probléma” nem létezik, gondolj rá úgy, mint egy kihívásra, egy megoldásra váró feladatra. Minden egyes kihívás megoldásával fejlődni tudsz.
  2. Használd a „HOGYAN” módszert!
    Ha valami kihívás vagy feladat előtt állok, mindig felteszem magamnak a kérdést: “Hogyan tudom megoldani?” És az agyamat probléma megoldó üzemmódba állítom. Összeírok minél több dolgot, a helyzet megoldására.Alkalmazd Te is a módszert nap, mint nap! (Pl. hogyan oldhatom meg ezt a feladatot? Hogyan kereshetek havonta … forintot?)

    Azért, mert felteszed ezt a kérdést, és parancsba adtad, hogy megoldást kell találni, így tudatalattid elkezd foglalkozni az adott helyzet megoldásával.

Ne feledd, a feliratkozáskor megállapodtunk, hogy nem csak olvasod, hanem csinálod is. Akkor hajrá :))

Pozitív gondolkodás céginfó

Az oldal üzemeltetője: Web Kreatív Stúdió (Gábriel Viktória e.v.)
Székhely: 1144 Budapest, Füredi u. 5/D II. em. 9.
Telefon: +36 30/599-09-99
Email: piktoria1979 (kukac) gmail (pont) com
Adószám: 67974306-1-42

Pozitív gondolkodás jogi dolgok

A weboldalon leírtak nem minősülnek pénzügyi, jogi, vagy egészségügyi tanácsadásnak, ajánlatnak, csupán a tájékoztatást szolgálják.

© Copyright 2021 Pozitív Gondolkodás