Oldal kiválasztása

Önbizalom injekció – 3. dózis

Szerző:

Te sikeres ember vagy

Mindenkivel megesik, hogy rossz passzba kerül, és ekkor erőt vesz rajta az elkeseredettség. Ekkor ilyen gondolatok jönnek, hogy “nekem semmi nem sikerül”, vagy “semmire nem vagyok jó”, esetleg “sikertelen vagyok”. Ha ezt tapasztalod magadon, sürgősen változtatni kell, ugyanis agyad ezeket az információkat tényként fogja kezelni.

Tekints mától sikeres emberként magadra! Mondogasd magadnak: “Én [név] egy sikeres, önbizalommal teli ember vagyok!”

 

Készíts számvetést eddigi életedről

Akárhány éves is vagy, biztos vagyok abban, hogy életedben már rengeteg dolgot elértél. (Nem feltétlenül óriási dolgokra gondolok. A kis siker is siker.)

Önbizalmad növelésének nagyon jó módja, ha készítesz egy számvetést eddigi életedről. Ekkor látni fogod, hogy bizony voltak már korábbi sikereid, nem is kevés. Korábbi sikereid táplálják önbizalmad.

 

Cak egy kis apróság, hogy értesd mire gondolok:

 • Más országban élnek emberek olyan nyomornegyedekben, ahova se mentő, se rendőr, de még tűzoltó sem kockáztatja meg, hogy betegye a lábát. Ahogyan közvilágítás, ivóvíz és csatorna sincs, emiatt viszont terjed mindenféle jobb helyeken már elfeledettnek hitt fertőző betegség.
  Szóval hol keltél fel ma reggel?
 • Közel egymilliárd ember éhezik, és naponta 24 000 ember hal éhen a világon (igen NAPONTA)! A legújabb számítások szerint a létminimumon (napi 2 dolláron) vagy az alatt élők száma már elérte a 1,3 milliárdot is.
  Jól gondolom, hogy nem éhezel?

 

Azonnali feladataid magabiztosságod növelése érdekében:

 1. Megerősítésként naponta legalább 15-20 alkalommal mondd magadnak: “Én [név] egy sikeres, önbizalommal teli ember vagyok!”
  Nyilván ne mások előtt, mert furán néznek mjd rád 🙂 Mondogathatod magadnak reggel és este pl. a tükör előtt, vagy ismételgetheted fejben munkába/iskolába menet a buszon.
 2. Készíts írásban egy listát korábbi sikereidről!
  Legyen az otthoni (Pl. párkapcsolat, család), munkahelyi (Pl. magasabb pozíció, fizetésemelés, más munkahely), vagy netán iskolai (Pl. végzettség).
  Ezáltal láthatod, hogy mennyi mindent elértél már az életben.
  Ez a módszer arra is jó, hogy amikor negatívabb hangulatban vagy, ránézel eddigi sikereire és ez energiával fog feltölteni.

 

Ne feledd, a feliratkozáskor megállapodtunk, hogy nem csak olvasod, hanem csinálod is. Akkor hajrá :))

Pozitív gondolkodás céginfó

Az oldal üzemeltetője: Web Kreatív Stúdió (Gábriel Viktória e.v.)
Székhely: 1144 Budapest, Füredi u. 5/D II. em. 9.
Telefon: +36 30/599-09-99
Email: piktoria1979 (kukac) gmail (pont) com
Adószám: 67974306-1-42

Pozitív gondolkodás jogi dolgok

A weboldalon leírtak nem minősülnek pénzügyi, jogi, vagy egészségügyi tanácsadásnak, ajánlatnak, csupán a tájékoztatást szolgálják.

© Copyright 2021 Pozitív Gondolkodás