Oldal kiválasztása

Párkapcsolati problémák

Kérlek válassz:

Rossz párkapcsolatban (házasságban) élsz

Nincs párkapcsolatod, de szeretnél


.
.
.
.

Rossz párkapcsolatban (házasságban) élsz

Egy párkapcsolatban, vagy házasságban számtalan probléma előfordulhat. Tekintsük most a leggyakoribbakat, és a lehetséges megoldásokat.

 1. Megcsalás – gyakori okozója egy szakításnak.
  A hűtlenség és árulás miatt érzett fájdalom van akinek túl sok. Viszont ritkán a megcsalás az egyetlen hiba egy kapcsolatban. Az ember nem csalja meg csakúgy párját, ha egészséges és kiegyensúlyozott a kapcsolatuk.

  Ha szeretnétek megmenteni a kapcsolatot, akkor meg kell keresni, hogy mi volt a hűtlenség oka, és közösen kell rá megoldást találnotok.
  Fontos, hogy mindkét fél egyenlő erőfeszítésekkel járuljon hozzá egy kapcsolathoz.
  .
 2. Vitatkozás
  Ezer meg egy oka lehet a vitáknak, de mindenki vitatkozik a másikkal valamiért (pl család, gyermeknevelés, barátok, eltérő szokások, a pénz beosztása, függőségek, stb).
  Amint láthatod, a vita okozója lehet valami jelentéktelen dolog, ami a másikat viszont nagyon irritálja, de lehet egymástól erősen eltérő vélemény is az okozó.

  A kommunikáció alapvető egy kapcsolatban
  , mivel jöhetnek problémák, de amíg ezeket meg tudjátok beszélni, addig nincs nagy gond. Ha meg tudjátok érteni egymás érzéseit és gyengédek vagytok ha a másik érzelmeiről, vagy szükségleteiről van szó.
  .
 3. Múltbéli gondok
  A kapcsolatok arról szólnak, hogy két ember összeköti életét, és ebbe bele kell tartoznia a múltnak is. Mindenkinek van múltja, és mindenkinek van a múltjában valamilyen fájdalmas dolog amin már túltette magát.
  .
  A múlt dolgainak folyamatos felemlegetése nem előre visz, nem segít elérni céljaid. A múlt már elmúlt, változtatni nem tudsz rajta, viszont tudsz tanulni hibáidból.
  “Használd” a múltat elemzésre, és gondold át, hogy az adott dolognak mi volt az üzenete a számodra, mit tanultál belőle, milyen tapasztalatokra tettél szert.
  .
 4. Ha eltűnt a szikra…
  Bizonyos idő elteltével előfordulhat, hogy hogy a kapcsolat veszít a varázsából. Ha ezt szeretnétek elkerülni (vagy megváltoztatni) szükség van némi változtatásra.

 

Segítséget szeretnél?

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy,
vagy nem vagy elég motivált, akkor segítünk.

Prémium kategóriás konzultáció:

Ha személyes segítséget szeretnél, erre is van lehetőség konzultáció (coaching) formájában. A konzultáció során azonosítjuk azokat a problémákat, amelyek megrontják a kapcsolatot, megkeressük rá a megoldást és kidolgozunk egy cselekvési tervet. Olvass többet a konzultációról.

 


.
.
.
.

Nincs párkapcsolatod, de szeretnél

Sokan szeretnének komolyabb párkapcsolatot, de ez valahogy mégsem jön össze nekik. Vannak akik úgy érzik, hogy nincs is lehetőségük egy komoly párt találni, mások pedig nem mernek lépni, még akkor sem, ha előttük áll a nagy Ő, ezáltal elszalasztják a lehetőséget, és egyedül maradnak.

Van, aki “egyedül”, komoly párkapcsolaton kívül érzi jól magát, mert így  kevesebb felelősséget kell vállalnia, élvezheti a kötetlenség előnyeit, vagy úgy gondolja, hogy nem használják ki. Előbb utóbb ő is rádöbben, hogy mennyire egyedül van.

A lényeg: Bárkinek lehet szerető, egészséges, sokáig tartó kapcsolata egy neki tetsző párral, aki megfelel igényeinek.

 • A nők nagy része érzelmeket, törődést szeretne, viszont a férfiak egy része a testiséget részesíti előnyben.
  .
 • Sokan úgy vannak vele, hogy nem kell nekem senki, jól vagyok, élem az életem. De ez nem teljesen igaz. Előbb vagy utóbb mindannyian vágyni kezdjük egy biztonságot jelentő, komoly párkapcsolat meglétét, hiszen életünk csak abban teljesülhet ki.
  .
 • Aztán van, aki képtelen elviselni az egyedüllétet, párkapcsolaton kívül másoknál érdektelenebbnek, kevesebbnek érzi magát. Kétségbeesésében képes bármilyen párkapcsolatba belevágni, így kerülve el, hogy egyedül maradjon, vagy már eleve attól tartva képtelen a meglévő kapcsolata felbontására, az hiába nem kielégítő, így inkább tovább őrlődik abban.

.
Hol keressek? – Jó a kérdés

Egyébként ismerkedni sok helyen lehet:

 • Utcán,
 • buszon, villamoson,
 • kutyasétáltatás közben,
 • iskolában, tanfolyamon,
 • könyvtárban,
 • szórakozóhelyen, diszkóban,
 • eseményeken,
 • tánciskolában,
 • sport közben,
 • … egyszóval bárhol.

Csak sok ember eleve bekorlátozza magát, és így lép ki az utcára. Azt javaslom, légy nyitott!!!

.
Vajon kellek-e neki? – Önbizalom probléma

 • „Úgyse akar velem beszélni…”
 • „Úgyse tetszenék neki…”.

És tévedés, hogy ez csak a pasiknál van jelen.

Bármilyen negatív dolgot is mondasz magadnak, abba kell hagyni ezt a fajta belső dialógust. Minél inkább pozitív vagy, és minél jobban bátorítod, erősíted önmagad (“vonzó vagyok”, “megtalálom a számomra tökéletes párt”) annál hamarabb érsz el eredményt.

Segítséget szeretnél?

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy,
vagy nem vagy elég motivált, akkor segítünk.

Prémium kategóriás konzultáció:

Ha személyes segítséget szeretnél, erre is van lehetőség konzultáció (coaching) formájában. A konzultáció során azonosítjuk azokat a problémákat, amelyek megrontják a kapcsolatot, megkeressük rá a megoldást és kidolgozunk egy cselekvési tervet. Olvass többet a konzultációról.

Pozitív gondolkodás céginfó

Az oldal üzemeltetője: Web Kreatív Stúdió (Gábriel Viktória e.v.)
Székhely: 1144 Budapest, Füredi u. 5/D II. em. 9.
Telefon: +36 30/599-09-99
Email: piktoria1979 (kukac) gmail (pont) com
Adószám: 67974306-1-42

Pozitív gondolkodás jogi dolgok

A weboldalon leírtak nem minősülnek pénzügyi, jogi, vagy egészségügyi tanácsadásnak, ajánlatnak, csupán a tájékoztatást szolgálják.

© Copyright 2021 Pozitív Gondolkodás